Faaliyet Alanımız

Ferroli İtalya'da doğmuş, 55 yılı geride bırakmış dev bir şirket; İtalya, Fransa, Almanya, İspanya, Çin, Polonya ve Türkiye'de 500.000 metrekareyi aşan üretim tesisleri; 700 milyon Euro ciro; yılda 600 bin adet kombi üretimi; 3100 çalışan... Isıtma ve iklimlendirme sektörünün liderlerinden Ferroli'yi anlatan bir kaç rakam. 

1955 yılında Mr. Dante Ferroli tarafından İtalya'nın Verona şehrinde kurulan Ferroli Grubu, bugün Avrupa'da ısıtma ve iklimlendirme sektörünün liderlerinden biri konumuna gelmiş bulunuyor. Endüstriyel ürünlerden ev kullanımına yönelik ürünlere, ısıtma ve havalandırmadan hidromasaja kadar geniş bir yelpazede üretim yapan Ferroli Grubu, İtalya'daki fabrikalarının yanı sıra Fransa, İspanya, Almanya, Polonya, Çin ve Türkiye'de toplam üretim sahası 500.000 m²'yi aşan geniş çaplı üretim tesislerine sahip. Ferroli Grubu, Aralık 2002 sonu itibariyle ısıtma sektörünün büyük firmalarından Lamborghini Grubu'nu satın aldı. Söz konusu birleşme, Dorso-Ferrara'da bulunan Lamborghini Calor SpA., Grugliasco Torino'da yer alan Finterm SpA., Spilamberto-Modena'da yer alan Euroterm srl. ve İtalya dışında bulunan pazarlama ve satış firmaları Calore Clima s.a. - İspanya ve Calore Clima Group - Fransa'yı da kapsıyor. Grubun hali hazırda farklı ülkelerde yer alan 12 üretim firması, 13 üretim tesisi, 19 satış firması bulunmaktadır. Grup genelinde 528 Milyon Euro olan satışların % 66’sı ısıtma, % 16’sı radyatör ve % 8’i soğutma ürünlerinden gelmektedir. Diğer ürünler % 9 oranındadır. Yılda 600.000 adet kombi üreten Ferroli; 3100 çalışanı, araştırma ve geliştirme çalışmaları, teknik servis, satış ve dağıtım kanalları organizasyonu ile alt yapısını sürekli geliştirip yeniliyor. Yaratıcılık, kalite ve rekabet kabiliyeti Ferroli'nin dünya pazarında yönlendirici bir güç olarak kalmasını sağlıyor. Ferroli Grup odaklı, esnek, etkin organizasyonel ve üretim yatırımlarıyla liderliğini koruyor ve genişleme politikasını güçlendiriyor. Aktif olduğu pazarların sürekli ve dikkatli takibinin yanı sıra ürün ve sistemlerin sürekli geliştirilmesi Ferroli Grup'un artan başarısını garantiliyor. Sürekli Ar-Ge yatırımı gerçekleştirerek dünya patentli ürünlere sahip nadir şirketlerden biri olma özelliğini koruyor. Tam otomasyona sahip üretim süreçleri sayesinde sürekli en yüksek kaliteyi standardize etmeyi garantiliyor. 

Son teknoloji yeni ürünler

Ferroli Grubu doğalgaz, LPG, akaryakıt ve katı yakıtla çalışan merkezi ve bireysel ısıtma sistemleri (cebri veya atmosferik brülörlü ya da yoğuşmalı kazan, konvansiyonel ve yoğuşmalı kombi, kat kaloriferi,hermetik şofben, panel radyatör, havlu kurutucu ve boylerler), dikey, yatay ya da tavana yerleştirilebilen merkezi klima sistemleri, split ve salon tipi klimalar, panel radyatörler, havlu kurutucular, hidromasajlı küvetler ve duş tekneleri, endüstriyel kazan ve endüstriyel soğutucu sistemler ( chiller üniteleri), fancoiller,ısı geri kazanım cihazları, ısı pompaları, güneş enerjisi sistemleri ve fotovoltaik güneş pilleri üretiyor; esnek üretim anlayışı çerçevesinde ürün yelpazesini genişletmeyi amaç ediniyor.

Son yıllarda gerçekleştirilen Ar-Ge yatırımlarıyla Ferroli rakiplerine kıyasla en geniş kapasite seçeneklerini sunabilen yüksek verimli, emniyetli ve çevreci özellikleriyle bilinen yoğuşmalı ürün grubuna sahip olmuştur. Yapılan çalışmalar sonucunda tek üründe 24 kW’den 250 kW’ye, kaskad bağlama sistemiyle 2500 kW’ye kadar kapasite seçeneği sunulabilmektedir. Bu çalışmalar özellikle enerji verimliliği açısından bir çığır niteliğindedir. Bunlara ek olarak Ferroli soğutma grubunda da heat pump’lı ve ekolojik soğutuculu duvar tipi split klimalar, inverter teknolojili duvar tipi üniteler, ısı geri kazanım cihazları, ısı pompaları vb. ürünler ile enerji verimliliği sağlamakta, kullanıcı ve çevre dostu çözümler sunabilmektedirler.

Endüstriyel ürünler alanında son gelişmeler 

Ferroli'nin ısıtma-soğutma sektöründeki yarım yüzyılı aşkın tecrübesi yalnız bireysel tüketiciye yönelik ürünlerinde değil, endüstriyel ürünlerinde de kendini gösteriyor. Gaz ve akaryakıtla çalışabilen kızgın su kazanları, kızgın buhar kazanları ve hızlı buhar jeneratörleri, kızgın yağ kazanlarının yanı sıra, katı yakıt yakan kazanlarıyla da endüstriyel bazda hizmet veren Ferroli, ürünlerinin son derece yüksek kapasitelerde sağladığı enerji ile hem ısınma hem de endüstriyel anlamda gerekli işlevlerin yerine getirilmesi konusunda endüstriyel kullanıcıya yardımcı oluyor. 

Ferroli'nin 124-1,237 kW arasında değişen kapasiteli, Legnablock serisi katı yakıtlı endüstriyel kazanları özellikle endüstriyel artıklarının kullanılması açısından özellikle mobilya fabrikalarının tercihi. 100-5,200 kW aralığında yer alan kapasiteleriyle Prextherm ve Prextherm 3G kazanlar, Ferroli'nin döküm kazanlarına benzer bir sistemde işleyen ancak çelikten üretilmiş yüksek verimli kazanlar ve özellikle sitelerin merkezi sistem ısıtma sistemleri için çok uygunlar. Elicoil ve FHF serisi kızgın yağ kazanları 116-11,630 kW kapasitelerde olup, özellikle tekstil, iplik, boya, kalıp, elektrik-elektronik, cam ve otomotiv yan sanayiinde yoğun olarak tercih ediliyor. Vapoprex serisi düşük basınçlı buhar kazanları (0,98 bar), 105-2,086 kW arasındaki kapasiteleriyle geniş sitelerin ve kışlaların merkezi sistem ısıtmalarında, yüksek basınçlı (12-15 bar) kazanları ise 105-3,140 kW arasındaki kapasiteleriyle özellikle hastanelerde, kuru temizleme, kimya, boya, seramik, tekstil ve ilaç sektörlerinde talep görüyor. Vapoprex 3G buhar jeneratörü 1,454-11,630 kW arasında değişen kapasiteleriyle daha çok iplik fabrikaları, tekstil fabrikaları, kuru temizleme, boya, sektörlerinde kullanılıyor. Ferroli endüstriyel kazanların tümü yüksek verimli, AB normlarına uyumlu ve çevreye duyarlı ürünler. 

Ferroli endüstriyel ısıtma gruplarına ek olarak endüstriyel soğutma gruplarıyla ilgili olarak önemli yatırımlar gerçekleştirmiştir.2005 yılında açılan 20.000 m2 lik modern üretim tesisinde sadece üretim değil aynı zamanda araştırma geliştirme çalışmaları yapılmakta ve testler de yine üretim tesisinin içinde yer alana laboratuarlarda gerçekleştirilmektedir. Söz konusu laboratuarlarda Eurovent ve ISO normlarına göre testler gerçekleştirilmektedir. 

FERROLİ ISITMA VE KLİMA SİSTEMLERİ SANAYİİ TİCARET VE SERVİS A.Ş.

 
 

Copyright © 2014 Ferromak.com. Tüm hakları saklıdır. İçerikleri izinsiz kullananlar hakkında yasal işlem yapılacaktır.


Web Tasarım

Türkçe